Montajul sistemului pluvial
Montajul cârligelor:
- Cârligele 210 care se folosesc la montarea pe grinzi, margini sau scânduri, se îndoaie pentru a obține o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).
- Cârligele combi se folosesc la montarea directă pe grinda frontală, păstrând o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).
- Cârligele se vor fixa la intervale de 60 – 90 cm, iar cârligele de capăt se amplasează la o distanță de aproximativ 10 cm de la capătul jgheabului.
- Nu uitați să amplasați câte un cârlig de fiecare parte a colțarului.
- Montarea cârligelor începe cu fixarea cârligelor de capăt, apoi între acestea se întinde o sfoară pentru a marca linia de montare a celorlalte cârlige.
- În cazul utilizării a două burlane, cârligele se montează de la mijloc, menținând panta în direcția celor două burlane.
Montajul racordurilor:
- Pe jgheab se fixează locul unde va fi amplasat racordul, apoi cu ajutorul unui bomfaier sau cu o foarfecă manuală se taie pe rotund orificiul (atentie: nu folosiți un ferăstrău circular/flex în acest scop).
- Marginile tăiate se îndoaie către exterior, astfel încât să se permită evacuarea apei către colector.
- Montați racordul pe jgheab, introducând marginea îndoită a acestuia în îndoirea exterioară a jgheabului. Apoi apăsați racordul pe jgheab și instalați-l prin îndoirea capetelor tăblițelor către marginea interioară a jgheabului.
Montajul jgheaburilor, a colțarelor și a capacelor:
- Amplasați jgheaburile și colțarele începând cu jgheabul care are colectorul deja montat, introducând partea exterioară a jgheabului în orificiul de pe cârlig și apoi apăsând marginea exterioară în închizătoare. Apoi montați celelalte jgheaburi și colțare.
- Cuplajele jgheaburilor se strâng în partea din spate a jgheaburilor, astfel încât garnitura să se găsească la mijlocul cuplajului. Apoi se instalează clemele pentru partea frontală a celui de-al doilea jgheab sau colțar, închizând cuplajul și asigurându-l prin îndoirea tabliței.
- Jgheaburile și colțarele se amplasează păstrând o distanță de 2 – 3 mm între acestea pentru a compensa dilatarea și contracția jgheabului datorită variațiilor de tempertură.
- Capacele se instalează la capătul jgheaburilor, introducând în adânciturile sub formă de arc puțin silicon sau mastic. Apoi se amplasează baza și se apasă urechea frontală pe marginea jgheabului, urechea posterioară se îndoaie în spatele jgheabului.
Montajul burlanelor:
- Pe zid se fixează o sfoară de-a lungul căreia va fi amplasat burlanul. Apoi se aplică brățara burlanului indicând locul de fixare al acesteia și pregătind orificiile de montare. Brațara se montează cu ajutorul unor dibluri. În cazul în care produsul se montează pe un perete cu izolație termică din polistiren trebuie să se utilizeze ancora de lungime adecvată.
- Prima brațară se montează direct 150 mm distanță sub cot, iar ultima înainte de evacuare. Distanța maximă dintre brățări nu trebuie să depășească 2 m.
- După montarea burlanelor se fixează penele colierelor de burlan folosind o bucată de lemn.
- La capătul burlanului se fixează evacuarea sau, în cazul în care apa este evacuată la sistemul de canalizare, un burlan cu flanșa.
- Atenție: Nu uitați să curățați foarte bine jgheaburile de resturi de tablă tăiată sau șpan. Resturile lăsate vor rugini și vor cauza decolorarea suprafeței tablei.